biografie

Alexander de Bie, geboren 23 juni 2001, heeft al vanaf zeer jonge leeftijd een passie voor klassieke muziek en orgel en piano. Sinds zijn  5e kreeg hij pianoles van zijn vader Jack de Bie, en vanaf zijn 6e orgel les van Jos van de Kooy -Jong Talent-klas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Van  2017 tot 2020 studeerde hij  hoofdvak piano bij Nino Gvetadze in de jong-talentklas op de Sweelinck Academie Conservatorium Amsterdam. Ook heeft Alexander orgellessen genomen bij Thomas Ospital, organist St. Eustache in Parijs.

Alexander de Bie studeert sinds oktober 2020  Konzertfach Orgel bij Univ.-Prof. Martin Haselböck, en Konzertfach Klavier  bij Univ.Prof.Mag. Christopher Hinterhuber , aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, mdw .

Alexander geeft internationaal concerten als organist, pianist en in ensembles. Hij heeft opgetreden in bijvoorbeeld de Westerkerk te Amsterdam, het Orgelpark, het Concertgebouw Amsterdam, de St. Bavo in Haarlem en de Kathedraal in Hasselt, België. In 2016 en 2018 was hij actieve deelnemer bij het Internationale Orgelfestival te Haarlem waarbij hij in 2018 speelde op het slotconcert in de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem.

In januari 2020 heeft Alexander de 1e prijs gewonnen (piano) op het Prinses Christina Concours Regio Zaandam-Haarlem. In februari 2020  behaalde hij de 1e prijs ( met piano) op het Jong Talent Concours te Maassluis en ook in 2020 was hij finalist in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours.